top of page

Uniek, tijdloos design .

Belgisch ontwerp,

Hoge kwaliteit.

Charcoal Stay in Bed Instagram Post (1).png

Sofie Darche

Wijnliefhebber, koffie fanaat, doet graag eens een dansje, gaat de dag dromend door en probeert waar nodig toch nog de voeten op de grond te houden. 

Vanaf mijn zestiende koos ik ervoor om mode te studeren. Ik pendelde elke dag een viertal uur naar en van Antwerpen om te doen waar ik een passie voor had, mode. Kleding maken was leuk, maar ik voelde aan dat dat toch niet hét was. Ik volgde verschillende modeopleidingen voordat ik aan Syntra Tongeren de opleiding schoenen maken ging volgen. Dit was hét wel, leder. De puzzel viel in elkaar, of hoe zeggen ze dat?  Mijn kennis vervolledigde ik met een opleiding marokijn bewerking aan Syntra Ukkel.

De handtassen, mijn kindjes


Ik wil een ervaring creëren die het vakmanschap en de kwaliteit van mijn handtassen laat zien & een ook een sterke link naar duurzaamheid toont. Een merk dat krachtig is in elk ontwerp en mijn unieke stijl toont, een evenwicht tussen minimalisme & detail. Ik wil dit op een persoonlijke en transparante manier doen en voor mij is het belangrijk dat elke schakel in het proces eerlijk en veilig kan werken.

Elk artikel wordt gemaakt om een heel leven te dragen en zelfs door te geven. Overproductie is er niet en de focus ligt op vakmanschap, kwaliteit en de levensduur.  Hierdoor wordt er ook niet per seizoen ontworpen.

Sofie Darche is slow fashion en ook dat is een reden waarom  het duurzaam is.  We doen niet mee aan massaproductie en produceren enkel de vraag van de klant. Mijn doel is om mijn visie over te brengen zonder uit het oog te verliezen wat belangrijk is voor jou. 

Made in Belgium & Made in Europe

Je kan kiezen tussen een handtas die is gemaakt door Sofie zelf en voor een handtas die gemaakt is in het atelier in Europa. Op de website wordt er een onderscheid gemaakt tussen Made in Belgium en Made in Europe.

Je kan de collectie van Sofie Darche vinden in het atelier in Antwerpen en op de website. Schrijf je in op de nieuwsbrief om voortdurend op de hoogte gebracht te worden waar je een Sofie Darche kan kopen.

Samenwerken

Wil jij samenwerken? Stuur me een mail om de mogelijkheden te bekijken.

Contact

info@sofiedarche.be

+32473770080

Krijg je me niet onmiddellijk te pakken? Dan ben ik waarschijnlijk druk bezig met het maken van een handtas of het drinken van een wijntje. Ik neem dan zo snel mogelijk contact met je op.

Schermafbeelding 2021-07-13 om 23.02.23.png
dad73bd1-710b-4e98-ba13-7e407bf917a7 3.JPG

Duurzaam

Van het ontwerp, het maken van de handtas tot het verpakken en verzenden.

Sofie Darche wil een duurzame onderneming zijn die verschillende mensen op een eerlijke manier verloont en al haar klanten gelukkig maakt met een product waar kwaliteit en vakmanschap centraal staan.

Een onderneming die voortdurend kan groeien, op alle mogelijke manieren. Ook naar hoe Sofie Darche kan bijdragen aan het milieu door voortdurend te onderzoeken wat beter kan.

Sofie Darche gaat voor kwalitatieve grondstoffen die enkel uit Europa komen om zo het transport te beperken. Er wordt bewust gekozen om tijdloos te ontwerpen en Sofie Darche zet ook actief in op onderhouden en herstellen.

De ontwerpen

Alles wordt ontworpen en gemaakt in het atelier in Antwerpen.

Sofie Darche heeft drie collecties waarbij elk model tijdloos ontworpen is en waarbij nagedacht is over de eindbestemming.

 

In de ontwerpen zoekt Sofie Darche naar een evenwicht tussen minimalisme & detail.

Daarnaast wilt ze ook inspelen op een minimale fysieke belasting. 

IMG_2455.JPG
_SHS9985v2v2.JPG

Het leder

Alle handtassen worden gemaakt uit restleder afkomstig uit de vleesindustrie.

Sofie Darche gebruikt kwalitatief chroom gelooid leder afkomstig uit Europa. De keuze voor dit type leder is voortgekomen uit onderzoek naar de duurzaamheid van het materiaal zelf. Dit leder blijft jarenlang in een mooie staat en kan het beste tegen vuil en vocht.

"Tijdloos betekent voor mij niet 'zo weinig mogelijk', maar het zorgvuldig kiezen van materialen en details om zo een duidelijke stijl te creëren die terugkomt in al mijn ontwerpen."

Transparantie

Sofie Darche wil zo transparant mogelijk zijn alsook trouw blijven aan haarzelf. Wie Sofie is als persoon is wie ze is als ondernemer. Elke keuze wordt dan ook gemaakt op gevoel en volgens de waarden van de ontwerpster.

Wie helpt er onder welke omstandigheden is iets waar we geen geheim van maken. Heb jij vragen? Aarzel dan niet om ze te stellen.

SISK-109.jpg
bottom of page