top of page
_SHS9526v2v2.JPG

Verkooppunten

Flagship Store

Kloosterstraat 23, 2000 Antwerpen

Openingsuren

 

Vrijdag 10u - 18u

Zaterdag 10u - 18u

Zondag 11u - 17u

 

info@sofiedarche.be

0473 77 00 80

POP-UP

Flagship Store SofieDarche.

Vanaf nu vind je SofieDarche. terug in haar nieuwe winkel in dé Kloosterstraat in Antwerpen. 

Je kan hier terecht op  vrijdag en zaterdag van 10u - 18u, op zondag van 11u - 17 u en je kan ook nog steeds een afspraak maken.

In de winkel wil ik een plek van rust creëren waar ambacht centraat staat. Handtassen maken is voor mij rust vinden en het geeft me het gevoel van thuiskomen & dat wil ik graag met jou delen.

 

Daarom zal je er ook slow coffee en thee kunnen drinken. Ik wil mensen van de ambacht van leder later proeven en ook van die van koffie. Ik wil mensen in een creatieve omgeving verbazen en tot rust brengen. Daarom zal er geen espresso zijn en ook geen take-out. Just sit down, enjoy and relax.

Kloosterstraat 23, 2000 Antwerpen

Schmitz & Bits

Kalversteeg 1, Gent

Arlette Schmitz is een Belgisch slow fashion-label dat in 2018 werd opgericht toen voormalig journaliste Sophie koos voor een carrièreswitch en modeontwerpster werd. Ze studeerde modeontwerp aan het SASK Sint-Niklaas, met als specialisatie patroondesign. 

Duurzaamheid is een voortdurende zorg voor Sophie De Laere. De collecties worden van concept tot productie lokaal in België gemaakt, meestal in haar eigen atelier en met de grootste zorg. Deze lokale invalshoek dient twee doelen: een minimale ecologische voetafdruk en het voorkomen van uitbuiting van arbeiders in lage-inkomenslanden. In een wereld waar fast fashion ethische overwegingen vaak overschaduwt, is deze toewijding een bewijs van haar principes. 

Het uiteindelijke doel is om kleding te maken die jarenlang mooi blijft en die klanten kunnen koesteren. Deze klanten worden aangemoedigd om slijtage met liefde te herstellen, volgens de Japanse filosofie van WABISABI, die schoonheid ziet in imperfectie.

Openingsuren


Maandag       10:00 - 17:00

Dinsdag          10:30 - 18:30
Woensdag    10:30 - 18:30
Donderdag   10:3
0 - 18:30
Vrijdag            10:3
0 - 18:30
Zaterdag       10:3
0 - 18:30
Zondag           GESLOTEN

Ma Reine et moi
Dressr

Dressr

 

Op het verhuur platform van Dressr kan je enkele modellen van SofieDarche. vinden. Ideale manier om te testen of jouw favoriete model iets voor jou is.

Dressr is het resultaat van een persoonlijk en professioneel streven naar een verantwoorde manier om van mode te genieten.

De oprichtster, Caroline Cecile Baeten, heeft altijd van mooie kleding gehouden en was in haar jonge jaren waarschijnlijk op de stoep te vinden op jacht naar fast-fashion koopjes om te combineren met haar meer unieke, tweedehands schatten. 

In de loop der jaren, toen Caroline zich meer bewust werd van de impact van de fast fashion industrie op mensenrechten en onze natuurlijke omgeving, begon ze te zoeken naar manieren om van mode te genieten zonder de schadelijke bijwerkingen.

In haar reis van uitverkoopzoeker naar bewuste consument ontdekte ze de ongelooflijke wereld van de designer verhuur, en Dressr was geboren. 

www.dressr.be

bottom of page