top of page

Duurzaam ondernemen, ja graag!

Voor mij is het belangrijk om stil te staan bij een duurzame aanpak en ik wil jullie graag betrekken bij dit proces. Zo krijgen jullie een beter beeld van het product dat jullie dragen en kunnen jullie met nog meer liefde en trots door de straten paraderen. Elk jaar de tijd nemen om hierover te schrijven, laat mij ook een extra keer stil staan bij waar ik sta, waar ik naartoe wil en ik krijg een duidelijk overzicht waarmee ik makkelijk aan de slag kan.

 

Bedankt dus om tijd te nemen en dit rapport te lezen. Ik doe mijn best om to the point te blijven en hoop je in 1 A4'tje mee te nemen in mijn verhaal.

 

Met een enorme liefde voor het materiaal begon dit mooie verhaal. Vandaag inspireert dierlijk leer maar morgen kunnen vegan alternatieven dat evenzeer doen. Het maken van een handtas is voor mij mijn hoofd even stilzetten. Ik kies voor trage mode en werk in mijn atelier tas per tas af.

 

Een grote liefde voor het materiaal, maar ook voor het proces. Ik sta stil bij elke keuze en stel traditioneel ondernemen graag in vraag. Ik probeer mijn eigen pad te bewandelen tussen al die grote merken. Ik kies bewust voor minder en beter en mik ook op een klant met exact deze mindset. Geef mij geen kalenders of protocollen, maar laat mij maar impulsief en nonchalant zijn. Bij het creëren van een handtas probeer ik me ook in te leven in mijn klant,  jullie zijn mijn ambassadeurs en jullie gelukkig maken is mijn doel.

 

Ik hou ervan om van het leven te proeven met al mijn zintuigen en moedig jullie aan hetzelfde te doen. Daarom probeer ik een duurzame onderneming te bouwen die dat toelaat.

 

Hoe ik onderneem, is dan ook een verlengde van wie Sofie is. Ik probeer mijn steentje bij te dragen voor een betere wereld door bewust te leven en dingen in vraag te durven stellen. Ik kies zo vaak mogelijk voor groene en lokale opties en ga op zoek gaan naar mooie, lekkere, lokale en eerlijke dingen met de middelen die ik vandaag heb, zowel privé als in mijn onderneming.

 

Naar de wereld kijken met een zo ruim mogelijke blik geeft me als mens de inzichten die ik nodig heb om te groeien in mijn duurzame verhaal.

 

SofieDarche. vandaag

 

* Lokale ambacht met de focus op vakmanschap, kwaliteit en de levensduur

* Duurzame materialen

* Eerlijke werkomstandigheden

* Korte keten

* Tijdloze ontwerpen

* Slow fashion

* Het gebruik van restleder

* Transparantie

* Dressr

* COSH

 

 

Plannen in 2024

 

* Alternatief leder testen

* Meer accessoires maken met de resten leder die overblijven

* Natuurlijk gelooid leder testen

* Meer onderzoek doen, artikels lezen om me bewuster te worden van bepaalde problemen

* Duurzame samenwerkingen aangaan

bottom of page