top of page
ISIMG-913410 2.JPG

Sandra

 

Sandra is de mama van SofieDarche. en daarom kreeg één van de eerste ontwerpen in de collectie de naam 'Sandra'. Toen het bleek dat het ontwerp niet praktisch was, is de handtas uit de collectie gehaald. Na enkele jaren is er eindelijk een nieuw ontwerp.

Sandra is een vrouw die altijd positief in het leven staat, kan genieten van kleine dingen en die altijd klaar staat voor iedereen en zeker voor haar familie. Waar ik haar enorm dankbaar voor ben is dat ze me mezelf liet zijn en dat ik daarom vandaag ben wie ik ben en doe wat ik doe. Ik mocht studeren wat ik wou, ook al betekende dat dat ik in half België op school heb gezeten en dat ik niet voor de richtingen koos met 'zekerheid op een goede job'. Als ik op mijn 16e mode wou studeren, liet ze me elke dag van het kleine Houwaart naar het reusachtige Antwerpen pendelen, in het begin vermoedelijk met een klein hartje. Maar ook daarna wanneer ik op mijn 23 toch terug wou gaan studeren, nam ze me terug in huis zodat ik kon doen wat ik wou. Ook in al mijn keuzes over ondernemen stond ze altijd klaar om me te helpen en te ondersteunen. Het zal geen verrassing zijn dat ze ook mijn beste klant is.

Sandra lijkt op Nancy, maar is eigenlijk ook helemaal anders. Tijdens het ontwerpen kwamen er drie ontwerpen uit waarvan het gekozen ontwerp onmiddellijk mijn favoriet was. Ik vond dat de handtas te veel op Nancy leek dus ik heb hier nog een aantal weken over nagedacht en verder ontworpen. Maar elke keer als ik mijn ontwerpen bovenhaalde,  koos ik opnieuw voor hetzelfde ontwerp. Alles viel op die manier op zijn plaats. Nancy is de zus van Sandra en net zoals in de ontwerpen lijken de zussen ook op elkaar, maar zijn ze ook helemaal anders.

In alle designs probeer ik een tijdloos model te creëren, dus ook bij Sandra. Ik probeer zoveel mogelijk details te verwerken in een zo minimalistisch design. Sluitingen zitten bijvoorbeeld zo goed als altijd verborgen. Alle handtassen van SofieDarche. worden verstevigd en dit zorgt voor de strakke look. Enkel Anika en Richard worden niet verstevigd. Bij Sandra koos ik ook om niet te verstevigen en onderaan werkte ik met de zwevende inzet. Bovenaan zitten langs de zijkant pits knopen zodat de handtas groter gemaakt kan worden
 

De riem is verstelbaar waardoor je de tas op drie manieren kan dragen waaronder ook crossbody. Ik koos voor een heel dunne riem om op deze manier ook weer een contrast te maken tussen het losse, grote met het strakke minimalistische. Ook het zakje op de voorkant kwam er voor die reden op en is ook ideaal om je busabonnement, velokaartje of GSM in weg te bergen. 

 

Binnenin zit een klein zakje en een sleutelhanger. Elke keer minutenlang naar sleutels zoeken is dus niet meer nodig!

SHOP SANDRA NU

bottom of page