top of page
Zoeken

Jouw favoriete handtas onderhouden, maar hoe?

Eerder deze week stonden we op Earth Day stil bij de impact van ons consumentengedrag op de planeet. Door impulsaankopen achterwege te laten en zeer bewust te kiezen voor lokale producten die lang meegaan, zet je alvast een grote stap in de richting van een duurzame levensstijl.


Een eeuwig leven is helaas voor weinig producten weggelegd. Met de verzorgingstips in deze blog help ik je alvast op weg om jouw Sofie Darche zo lang mogelijk in topconditie te houden!


Lederen (hand)tassen hebben minstens twee keer per jaar een onderhoud nodig. Dit is absoluut dé “gouden raad van tante Sofie” die ik wil meegeven. Door de onderhoudsbeurten op vaste momenten in te plannen, vergeet je ze (waarschijnlijk) niet: Net vóór de winter bereid je je tas voor op de gure weersomstandigheden; Aan het begin van de lente verwen je je tas met een opfrisbeurt om ze weer helemaal te doen stralen.

Hieronder zet ik een nog aantal algemene verzorgingstips op een rijtje:

  • Gebruik kleurloze verzorgingsproducten om te voorkomen dat je tas een ongewenste make-over krijgt. Exact dezelfde tint als die van je tas vinden, is immers zo goed als onmogelijk. Een uitzondering hierop is zwart. Bruin kan je ook gebruiken, maar houd er rekening mee dat er altijd een klein risico op een kleurverschil bestaat na behandeling.

  • Je handtas verzorgen doe je beter een keer te veel dan te weinig. Net zoals je huid, zal leder dat niet voldoende gevoed wordt uitdrogen en na een tijd zelfs scheuren.

  • Je handtas opnieuw doen stralen doe je eenvoudigweg door ze op te boenen met een schone doek.

  • (Wijn) gemorst? Veeg je (hand)tas schoon met een vochtige doek (eventueel met een beetje handzeep). Vergeet je tas na het schoonmaken zeker niet opnieuw te behandelen tegen vuil en vocht met de producten van Siegol®. Je verwijderde immers niet alleen de vlekken, maar ook het beschermende laagje.

  • De zon is niet gezond voor je (hand)tas. Bewaar ze dus liefst op een donkere plek in huis. Hang de handtas ook beter niet omhoog aan het handvat en bewaar ze op een plaats waar ze kan ademen.

Na een lange zoektocht naar milieuvriendelijk lederverzorgingsproducten, ben ik superblij dat ik jou kennis kan laten maken met het Siegol® gamma. Deze kwaliteitsvolle producten op basis van natuurlijke grondstoffen worden ambachtelijk en op milieuvriendelijke wijze geproduceerd in Zwitserland. Een match made in heaven! Wil je meteen aan de slag met bovenstaande tips? Bestel dan nu de Siegol® producten op de webshop of kom langs in de winkel!
Heb je toch nog vragen of besteed je het onderhoud van jouw Sofie Darche liever uit aan een professional? Neem dan contact met me op of spring gewoon even binnen!


XOXO Sofie

156 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page