top of page
Zoeken

De genderneutrale MANN I-collectie: een sweet escape in surrealistische tijden.MANN I is de naam van mijn nieuwste collectie. Het woord komt uit het Noors en betekent daar niet alleen ‘man’, maar ook ‘mens’. Wat deze collectie onderscheidt is dat ze bestaat uit vijf genderneutrale stukken die vernoemd zijn naar mijn ouders Sandra Philomène Charel en Danny Gilbert Irène Ghislain.


Surrealisme in België

De bron waaruit ik mijn inspiratie voor de collectie haalde is de kunstvorm surrealisme, een stroming die ongeveer 100 jaar geleden begon en vandaag nog steeds een sterke invloed nalaat. Kunst speelt op een of andere manier een rol in het leven van alle mensen. Het biedt troost, brengt vreugde en mogelijkheden. Bij surrealisme staat de bewustzijnstoestand van de droom centraal en dit weerspiegelde ik op mijn persoonlijke leven.

Mijn droom is om de wereld te veroveren. Misschien een beetje groots, maar ik ben ervan overtuigd dat het heel oké is om soms groots te dromen. Energie krijg ik van familie, vrienden, ondernemen, ontdekken en doen. Daarnaast geloof ik ook in de energie van de maan en de zon ook wel de yin & yang genoemd.

Doordat we op dit moment in surreële tijden leven, wilde ik via MANN I een soort van sweet escape creëren voor zowel mannen, vrouwen als elke andere gender expressie. Elk collectiestuk is genderneutraal en op zijn manier tijdloos ontworpen. Het leven in deze surrealistische tijd schept ook mogelijkheden, daar ben ik zeker van. Elk onderwerp moet bespreekbaar blijven als we verandering willen teweeg brengen. Kunst gebruiken om dit te doen kan voor mooie resultaten zorgen.

Lookbook

In de lookbook van de collectie wilde ik het surrealisme ook verwerken. Via elementen zoals zonnebloemen, groenten, een ladder en een “zwevend” model komt mijn surrealistische wereld op een subtiele manier terug. Af en toe is er daarnaast een verwijzing – via een wit doek, een tas voor het hoofd, een spiegel - naar één van mijn favoriete en bovendien Belgische surrealistische kunstenaar René Magritte.


Photoshoot

Voor de fotoshoot werkte ik deze keer samen met fotograaf Johannes De Jongh. We startten aan het Jubelpark in Brussel waar de perfecte combinatie van natuur en stad te vinden is. Hierna gingen we door richting het Warandepark. Na de shoot hebben we aan de hand van Photoshop enkele foto’s nog surrealistischer gemaakt.

De fotoshoot vond plaats midden in de coronacrisis en we kregen ook nog een hittegolf cadeau. Dit hield de modellen en de fotograaf niet tegen om voor fantastische beelden te zorgen, duizendmaal merci! Al mijn modellen – Sofie, Yassin, Liesbet, Dieter en Britt – zijn stuk voor stuk prachtige mensen en ze zijn ook zeer verschillend van elkaar. Sofie is enthousiaste volger van Sofie Darche en Yassin is net als ik BAAS’er en is barista in mijn favoriete Leuvense koffiebar. Liesbet is een vriendin van de middelbare school. Dieter leerde ik enkele jaren terug kennen op een ondernemersevent. Later liet Dieter zijn vriendin kennismaken met Sofie Darche en Britt is ook de winnaar van de ontwerpwedstrijd geworden.

De 5 collectiestukken

Philomène

Philomène is een tijdloze laptoptas die de nodige bescherming biedt. De tas is beschikbaar in 13 inch en kan op bestelling ook op maat van jouw laptop ontworpen worden. Langs de achterzijde van de tas zitten nog twee extra vakjes waar je bijvoorbeeld een GSM kan insteken.

Ghislain

De ruime aktetas Ghislain is perfect om mee te gaan werken. Door het brede model is er plaats voor een laptop van 16 inch, laders en andere kleine benodigdheden.

Charel

De Charel Portemonnee heeft een handig formaat en past gemakkelijk in je tas. Er passen verschillende kaarten in en er is ook een zakje voor munten voorzien.

Gilbert

Bankkaarten en visitekaartjes zijn veilig in de Gilbert kaartenhouder. Er zijn zes gleuven en vanboven kan je ook bankbiljetten steken.

Irène

Irène is een rugzak met een groot hoofdvak en kleine zijvakken. Het formaat van 16 inch zorgt ervoor dat je er niet alleen kleine spullen, maar ook je laptop in kwijt kan. Het stevige leder maakt van Irène de perfecte zak om mee op stap te gaan.

 

De nieuwe collectie MANN I kan je online bestellen en is vandaag al te vinden in het nieuwe verkooppunt Edo Collective in Antwerpen (Lange Koepoortstraat 64). Vanaf oktober zal de collectie ook in de flagshipstore in Leuven te verkrijgen zijn (Sofie Darche: Parijsstraat 42).

37 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page