top of page
Zoeken

6 voordelen van lederen handtassen


 

Duurzaamheid

Het eerste belangrijke kenmerk dat leder onderscheidt van zijn tegenhangers zoals PVC en PU kunstleder, is de duurzaamheid. Als het bijvoorbeeld gaat om een handtas van leer, beschermen de natuurlijke oliën van het materiaal de vezels tegen bacteriën en de ultraviolette stralen van de zon. Het is ook bestand tegen slijtage in tegenstelling tot PVC, waardoor het duurzamer is.


Waterbestendigheid

Lederen producten zoals handtassen ondergaan een wasproces waardoor ze bestand zijn tegen water en andere vloeistoffen.


Leder ondergaat ook een proces dat looien wordt genoemd. Dit proces houdt in dat de grondstof aan hoge temperaturen wordt blootgesteld en dat diverse chemicaliën worden toegevoegd. Deze processen zorgen ervoor dat het leer zacht en soepel wordt. Looien ontwikkelt een sterke beschermlaag op de huid van het leer en is een van de belangrijkste oorzaken van zijn waterbestendigheid.


Geur en gevoel

Veel van de lederen producten die vandaag op de markt verkrijgbaar zijn, hebben een aangename geur. Dit draagt niet alleen bij tot hun algemene esthetische waarde, maar het verbetert ook aanzienlijk hun esthetische aantrekkingskracht.


Tijdloze stijl

Zoals we weten, draait de mode van de 21e eeuw om eindeloze cycli. De mode-industrie heeft een behoefte gecreëerd om trends te volgen en bij te blijven. Maar hoe zit het met lederen producten? Hun belang, waarde en uiterlijk blijven door de eeuwen heen onveranderlijk. Met dit in gedachten is het logisch dat leder een tijdloos materiaal is. Het behoudt niet alleen zijn aantrekkingskracht met de tijd, maar het veroudert ook mooi en behoudt de natuurlijke kleur.


Veelzijdig

De vierde eigenschap van leer is veelzijdigheid. Lederen producten kunnen in verschillende kleuren en texturen worden geleverd om aan de voorkeuren van de klant te voldoen, terwijl toch dezelfde standaard van vakmanschap behouden blijft.


Gemakkelijk schoon te maken

Het is van cruciaal belang om voor uw lederen producten te zorgen. Door van tijd tot tijd je handtas te onderhouden, zorgt u ervoor dat uw leren product generaties lang meegaat. Bij Sofie Darche geven we niet alleen tips en uitleg over hoe je je leren handtas schoon kunt houden. Kijk op sofiedarche.be voor meer informatie.


 

Wilt u meer weten?

Klik om naar de hoofdpagina te gaan.

983 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page