top of page
Zoeken

Productie 100 handtassen

Ongeveer een jaar geleden begon het vraagstuk, kan ik ooit winstgevend zijn met wat ik doe? Een vraag die ik voorheen bewust vermeed. Ik wou niet kijken naar de feiten want ik wist dat die pijn zouden doen.


Maar toen ik toch naar de realiteit keek, zag ik ook wat de mogelijkheden waren. Het was niet een angst die bevestigd werd, maar net een hele ‘wereld’ die open ging.


Het was duidelijk dat ik in volume moest groeien om te kunnen groeien en dat ik dit niet alleen kon. Samenwerken met een atelier leek dus de beste oplossing. Uiteraard was er nog die twijfel: ‘kan ik dit wel?’. De juiste persoon gaf me genoeg zelfvertrouwen en ik was vertrokken.


En dan nu ter zake, alle feiten over de productie van deze handtassen vind je hieronder. Ik schrijf deze blog in topics zodat je snel kan scrollen naar dat wat jij nog wilt weten.


De modellen

Olivia, Louisa, Zulma, Irène en Ghislain, een verzameling uit de drie collecties MOVEMENT,

Mi Amore en MANN.


Van elk model zijn er twintig handtassen gemaakt en elk model wordt in vier verschillende kleuren verkocht.


Waarom ik deze handtassen koos

Eerlijk is eerlijk, hier dacht ik lang over na want het liefste zou ik al mijn ontwerpen in productie laten gaan. Ik wou gewoon de juiste keuze maken en hier dus goed over nadenken.


Ik koos dan bewust om te starten met vijf modellen, om klein te starten en hopelijk te kunnen groeien. Het leek me ook een goede manier om in te spelen op jullie wensen.


Ik koos voor deze vijf modellen omdat ik een combinatie wou dat samen een sterk geheel vormt. Louisa zit erbij omdat ze jullie favoriet is (kop aan kop met Olivia). Ik vertrok dus met Louisa en ging zo op zoek naar handtassen die haar konden aanvullen.


Daarnaast was de functie van de handtassen ook belangrijk en als laatste was het ook duidelijk dat er genderneutrale modellen moesten tussen zitten.


Het leder

Het leder moest ik online kiezen wat best wel spannend en ongewoon was. Ik koop mijn leder altijd in het echt en wil het graag zien en voelen. Voor mij is leder kiezen een onderdeel van het ontwerpproces en dat viel nu weg.


Het leder is van Mastrotto Gruppo, een looierij in Italië die al jarenlang ervaring heeft.


Ik onderzoek naar de mogelijkheden om dit in de toekomst duurzamer aan te pakken. Ik ben op zoek naar een manier die duurzaam is én juist voelt voor mij. Een manier waardoor de handtas 100% Sofie Darche is.


Een ding dat wel al duidelijk is, is dat ik volgende keer het leder niet online kies.


Het atelier

Het atelier dat de handtassen maakt is een klein atelier in Roemenië. De zoektocht hiernaar starte op Google. Voor mij was dit allemaal nieuw en als er al een handleiding zou bestaan van hoe je een productie van handtassen opstart, heb ik die niet gevonden. Google to the rescue dus.


Ik contacteerde verschillende ateliers in heel Europa en enkele mails later twijfelde ik nog tussen twee ateliers. Ik had met beiden een gesprek via telefoon en stelde hierna een pro en con lijst op en hakte knopen door.


De keuze voor het atelier was een algemeen buikgevoel dat gebaseerd was op mijn visie en waarden. Zo starten ze bijvoorbeeld met te vertellen dat ze een traditioneel atelier zijn dat werkt met hoog-kwalitatief Italiaans ecologisch leder en ze benadrukten het vakmanschap.

Ze beweerden ook dat ze nauw samenwerken met de klant en dit was ook helemaal waar.


Daarnaast kan je bij hen ook terecht voor een kleine afname en naast de financiële overweging past dit ook perfect binnen het idee dat ik rond slow fashion heb.


Ze bezitten drie certificaten die zeker ook mee bepaald hebben dat ik met hen wou samenwerken. Deze hebben te maken met milieuprestaties verbeteren, gezond en veilig werken en kwaliteitsmanagement van het atelier om zo zichzelf te evalueren en te verbeteren.


De lancering

Op 22 oktober zullen de handtassen te koop zijn en dat weekend zullen ze zowel digitaal als fysiek te vinden zijn. Op 22, 23 en 24 oktober ben ik gast in de pop-up van Anzy, Madam Antwerp en Lins, drie ondernemende vrouwen die gedurende de maand oktober samenkomen met hun producten.


Ik ben zelf elke dag aanwezig om jou verder te helpen!

Vrijdag 10u – 18u

Zaterdag 10u – 18u

Zondag 13u – 17u

Wiegstraat 10, Antwerpen


Als je bent ingeschreven op de nieuwsbrief, krijg je op 20 oktober al digitale toegang.


Verkooppunten

* Pop-up in Antwerpen van 22 oktober tot en met 24 oktober.

* Hotel Hubert in Brussel gedurende de maand november.

* Via de website vanaf 22 oktober .

* Via de website vanaf 20 oktober voor subscribers.

* In het atelier in Antwerpen zal je terecht kunnen op afspraak.


Later zal ik ook met verschillende winkelpunten in heel Vlaanderen werken, maar die zoektocht moet nog starten.Als jullie nog vragen of suggesties hebben, laat ze dan zeker achter in de comments en dan beantwoord ik ze me plezier.


XOXO

Sofie305 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page