top of page
Zoeken

Lokaal kopen, dé trend, maar waarom? Antwerp editionJullie lezen hem graag, de blog “Lokaal kopen, dé trend, maar waarom?”. Je vindt daar ook mijn favoriete lokale adresjes van Leuven terug. Ondertussen woon ik al meer dan 2 jaar in Antwerpen, hoog tijd dus om ook mijn favoriete lokale adresjes van Antwerpen met jullie te delen.


Een trotse Leuvenaar die in Antwerpen woont en ik moet toegeven dat ik verliefd ben geworden op de stad Antwerpen én op de mensen van ‘t Stad (en die van Borgerhout).


Ik ga hier niet uitgebreid alle voordelen van lokaal kopen herhalen, daarvoor verwijs ik jullie graag door de voorloper van deze blog.


De voordelen snel op een rijtje:

  • Duurzaam

  • Eerlijke product

  • Goed voor de lokale economie

  • Unieke stuks

  • Kwaliteit

  • Herstellingen


Lokaal shoppen in Antwerpen: dé favoriete plaatsen van SofieDarche.


* Everything gets better with Kasette Koffie


Start je dag in de mooiste straat van de stad met een goede tas koffie. Bij Kasette Koffie vind je koffies van verschillende branders uit verschillende landen, leuk om altijd iets nieuws te ontdekken. Zijn vaste blend wordt gemaakt door Kolonel & Reede en is niet enkel Antwerps pur sang, maar ook nog eens overheerlijk!


Zijn professionele en vriendelijke hulp zorgt ervoor dat je ook thuis de beste koffies kan drinken. Oké toegegeven, soms sluit ik mijn deur wel eens vijf minuten om hier snel een cappuccino te scoren.


In hetzelfde pand vind je de bloemen van De Plantage. Win-Win als je het mij vraagt.


Adres: Lange Koepoortstraat 22, Antwerpen


Instagram.com/kasettekoffie

Liever thee dan koffie? Dan moet je niet ver wandelen. Biochi Antwerpen is een Fine Tea Lounge waar ze je kennis maken met de wondere wereld van thee. Je vindt er meer dan 30 biologische thee’s uit China en je komt er helemaal tot rust na je tasje!


Adres: Lange Koepoortstraat 43, Antwerpen


Biochiantwerpen.be

* Life’s too short to say no to Ophelia Lingerie


Wat je zeker niet kan missen is de winkel van Ophelia. Sinds kort vind je in de Kloosterstraat de lingerie van Ophelia, die tijdloos, vrouwelijk & comfortabel is. Ik ben zelf enorme fan en ik kan beamen dat mijn setje van haar stijlvol en sexy is en ook nog eens mega comfortabel zit. Ze startte ooit in haar eentje, maar heeft ondertussen al een paar helpende handen. Love it, als er zo mooie Belgische labels groeien.


Adres: Kloosterstraat 60, Antwerpen


Ophelialingerie.be

* It’s okay to be a little obsessed with Anna Rosa Moschouti jewellery


Even verderop in de Kloosterstraat vind je de juwelen van Anna Rosa Moschouti. Ik ben al lang fan van haar werk, maar voorlopig kocht ik er enkel een paar oorbellen om cadeau te doen aan één van mijn favoriete personen. Je vindt er de vaste collectie en kan er ook terecht voor maatwerk als je gaat trouwen. Ik ben fan!


Adres: Kloosterstraat 51, Antwerpen


Annarosamoschouti.com

* Quick break to give some love to your body at Pickles


Een van mijn favoriete lunch plaatsen bevindt zich ook in de mooiste straat van ‘t Stad, toeval of niet? Even terug richting de Lange Koepoortstraat dus. Bij Pickles hebben ze een vast menu en een wekelijkse suggestie. Ben je een zoete ontbijter of een hartige? Voor beiden zijn er voldoende opties om de harten te begeren. Ook hun drankenkaart is niet enkel uitgebreid, maar ook overheerlijk.


Adres: Lange Koepoortstraat 9, Antwerpen


Mrpickles.be

* Really worth detouring for is Den Druiventros


Helemaal uit de richting, maar zeker de moeite waard om langs te gaan voor een (h)eerlijke lunch of gewoon een koffietje, apero & zelfs diner. Door hun uitgebreide kaart is heel de tafel gegarandeerd tevreden. De vegans, bourgondiërs, koffielovers en bierspecialisten! Het enthousiaste team zorgt ervoor dat je Den Druiventros met een glimlach verlaat (en al niet kan wachten om terug te gaan).


Adres: Kerkstraat 75, 2060 Antwerpen


Dendruiventros.be

* Belgian creativity in one place at Curated by Edo


Bij Curated by Edo vind je een collectie van zorgvuldig uitgekozen, gevestigde waarden. Merken die eerlijk zijn over hun productie en gebruik maken van hoogwaardige materialen én die 'spicy-touch' hebben.


Daarnaast voegen ze ook hun eigen, speciale ontdekkingen toe. Kleine, onafhankelijke en creatieve designers die passen binnen de speelse, kleurrijke én verantwoorde filosofie van Curated by Edo.


Adres: Lange Koepoortstraat 49A, Antwerpen


Curatedbyedo.com
Dining & (un)win(d)ing


Na een dag vol shoppen is het tijd om je maag te vullen. Antwerpen zit vol leuke, lekkere, gezellige adresjes, maar ik geef jullie mijn 3 topfavorieten. Ik hou van natuurwijnen dus ook in mijn favoriete plaatsen zal je natuurwijn vinden. Dat natuurwijn alleen maar funky is, is echt een fabeltje! Een natuurwijn die correct gemaakt is, is fenomenaal.


Zelf gebruik ik bij citytrips altijd twee apps om op plaatsen te komen waar ik ontgetwijfeld gelukkig word. Voor de beste koffie, ontbijt & lunchadresjes gebruik European Coffee Trip. Voor leuke lunch, apero, diner of wijnbars (met natuurwijnen ofcourse) gebruik ik de app Raisin.


Nage


Je kan er genieten van de hedendaagse Franse keuken. De focus ligt op kwalitatieve eenvoud, met producten die voor zich spreken. De wijnkaart bevat vooral natuurlijke wijnen. Nage staat voor betaalbare luxe in een informele bistro-setting.


Adres: Reyndersstraat 17, 2000 Antwerpen


restaurantnage.be

GlouGlou


Glou Glou is het jonge, informele zusje van Bistrot Miró, een bar à vin waarbij ze kiezen voor natuurlijke wijnen, nauwelijks interventie, weinig of geen toegevoegde sulfieten. Met Glou Glou beogen ze niet enkel een plek te zijn voor liefhebbers van natuurlijke wijnen maar voor iedereen met een open geest, die graag een lekker glas drinkt. Een plek, verankerd binnen de wijk, laagdrempelig, waar ze hun passie voor wijn en lekker eten enthousiast kunnen delen met een brede groep mensen.


Adres: Moorkensplein 26, 2140 Antwerpen


glouglou-borgerhout.be


Veranda


Davy Schellemans en zijn team verhuisden begin 2016 Restaurant Veranda naar de oude slachthuisbuurt in Antwerpen Noord. Bij Veranda vind je een keuken die seizoensgebonden is en een keuken die die werkt met één menu. Van het eerste bord tot het laatste krijg je kwaliteitsproducten geserveerd. Zonder twijfel één van mijn favorieten!


Adres: ​​ Lange Lobroekstraat 34, 2060 Antwerpen


restaurantveranda.be

11 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page