De band met een moeder kan zoiets moois en speciaal zijn. Het is iets wat ik iedereen toewens.
8 mei is het Moederdag en dan willen we onze liefste mama verwennen. Verschillende mensen kopen een leuk cadeau, maar nog belangrijker is de tijd die je samen doorbrengt. Ik geef wat leuke tips om tijd door te brengen met mama. Dingen waar ik zelf van hou om samen te doen.
Op Moederdag is het voor mij belangrijk om rust en warmte te voelen. Avontuur is iets waar wij op deze dag niet aan beginnen, maar dat is natuurlijk heel persoonlijk.
Samen ontbijten
Samen ontbijten of brunchen, het is een klassieker maar het blijft leuk! De dag starten op een rustige, gezellige & lekkere manier zet meteen de toon voor de rest van de dag.
In Antwerpen zou ik mama meenemen naar Den Druiventros, what else? :D Maar aangezien ik op deze dag meestal naar Leuven trek, kies ik absoluut voor Bar Blom.
Wellness
Samen ontspannen in de sauna en jaccuzzi is de ideale activiteit voor mij en mijn moeder. Heel de dag in totale ontspanning en tussendoor nog eens goed bijpraten. Uiteraard met de nodige hapjes en flesje bubbels daarbij ;).
Stadswandeling
Een stadswandeling is ook iets waar wij blij van worden. Rustig de stad doorslenteren, een beetje roddelen en af en toe de nodige stop voor koffie of taart. Op deze dag gaan ook de hondjes mee.
Resto
Zowel mama als ik zijn dol op uit eten gaan. Op restaurant gaan is daarom ook de ideale en easy peasy activiteit. Voor mij mag het al iets specialer zijn, maar mama houdt gewoon van simpel en traditioneel! Een typische Belgische brasserie is voor ons dus de place to go!
Opera
Iets waar ik zelf fan van ben en mama graag kennis mee wil laten maken is een voorstelling in de opera. Ik ben er vrij zeker van dat dit ook bij haar in de smaak zal vallen. Dit jaar nodig ik mama uit in Antwerpen om haar kennis te maken met de stad waar ik naartoe getrokken ben, Antwerpen, maar de opera is zeker een idee voor volgend jaar.
Taart bakken
Mama is een zoetebek, dat heeft ze ook doorgegeven aan mij. Een taart bakken en over de koffie gaan is dus ook iets waarmee ik haar gelukkig maak, Moederdag of geen Moederdag.
Mijn favoriete taart? Cheesecake, appeltaart of eentje met vers fruit!
Recept van mijn favo appeltaart
1 middelgroot ei
1 citroen
400 g zelfrijzend bakmeel
250 g witte basterdsuiker
1 mespunt zout
250 g ongezouten roomboter
8 Goudreinette appel
2 tl kaneel
150 g amandelspijs
2 el Abrikozenconfituur
Splits het ei en rasp de gele schil van de citroen. Doe het bakmeel, 200 g suiker (per taart) en het zout in een kom. Snijd met 2 messen de boter erdoor totdat een kruimelig deeg ontstaat. Voeg het eiwit en citroenrasp toe. Kneed met koele handen snel tot een deegbal. Druk plat, verpak in vershoudfolie en leg 1 uur in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 175 °C. Vet de springvorm in. Bestuif het werkblad, de deegroller en de deegbal met bakmeel en rol ⅔ van het deeg uit tot een plak van 1 cm dik. Hiermee ga je de bodem en dan de randen van de vorm bekleden. Steek er eerst met de springvorm een cirkel uit en leg die op de bodem van de vorm. Bekleed de randen met het restant van het uitgerolde deeg.
Schil de appels, snijd ze in kwarten en verwijder het klokhuis. Snijd de kwarten in stukjes en doe in een kom. Meng de kaneel en de rest van de suiker door de appel. Meng de helft van het eigeel door de amandelspijs en verdeel over de bodem. Schep de appels erop.
Rol het achtergehouden deeg uit tot een vierkante lap. Snijd in repen van 2 cm breed en leg in een ruitpatroon op de vulling. Bestrijk met de rest van het eigeel. Bak de taart iets onder het midden van de oven in ca. 1 uur goudbruin en gaar.
Bestrijk de bovenkant van de taart direct uit de oven met de confituur. Laat afkoelen in de vorm.
Enjoy!
Comments